Wat doet een druppellader

Een druppellader is een lader die voorkomt dat een accu leeg raakt of erger nog diep ontladen raakt en daarmee volledig defect raakt. Een acculader die is aangesloten op een accu houdt deze accu geladen en actief. Als jij jouw voertuig (motor, boot of caravan) een tijdje niet gebruikt, zal de druppellader de accu goed onderhouden en zorgen dat deze in goede conditie blijft.

Een accu die een tijdens b.v. de winterperiode niet in actie hoeft te komen, omdat deze niet wordt gebruikt kan niet zonder druppellader die de batterij op spanning houdt. Dit is zeker in het geval bij kou al naar een paar weken van belang. Een druppellader of onderhoudslader is dan de oplossing en voorkomt blijvende schade aan de accu.

Druppellader: blijvend in verbinding met de accu

Onze De Fulload 750 in een automatische lader voor het opladen van 2 t/m 20Ah accu’s 6 en 12 volt. Nadat de accu vol is gaat de lader over in een pulse lading. Zogenoemd een druppelstand. Je kunt deze lader dus probleemloos de gehele ‘rust’periode gekoppeld laten aan de accu. Tevens kan je met deze lader geen kortsluiting maken als je deze per ongeluk verkeerd om aansluit, hiervoor zit er een beveiliging op. Door de LED indicatie lampjes kunt u makkelijk aflezen wat de lader aan het doen is en hoe vol de accu is.

Gebruik druppellader verlengt levensduur accu
Door het gebruik van een goede druppellader spreekt het voor zich dat zowel de capaciteit als de levensduur van de accu hiermee zo optimaal mogelijk blijft. Met het kopen van een druppellader geeft je enerzijds een bedrag uit, tevens bespaar je uiteindelijk aanzienlijk op een vroegtijdige vervanging van de accu – die beduidend méér kost dan een goede lader daarvoor. Niet onvermeld mag blijven dat het uitstellen van vervanging óók beter is voor het milieu.

Vind je het bericht interessant, deel het met je vrienden

Schrijf je in voor ons kwartaalmagazine

Elk kwartaal geven we je een update van onze producten en aanbiedingen en krijg je nuttige tips.

Bedankt voor u inschrijving, deze is verzonden.
Oeps, er ging iets fout, controleer uw ingaven en probeer het aub nog een keer.